Camino Húngaro (Budapest-Tata-Pannonhalma-Lébény-Pozsony-Wolfsthal)

Az út tanít és ad – Létai Máté

Camino Húngaro: 8 nap és 203 kilométer után megérkeztünk Lébénybe.

Féltünk a hőségtől, de az időjárás kegyes volt. Aggódtunk egészségügyi panaszok miatt, de a fájdalmas testrészek csak javultak. Nem tudtuk, hogy eljutunk-e a célig, de végül mégis megláttuk a lébényi két tornyot.

Hosszú út volt. Nemcsak cipőnk nyomát hagytuk rajta, hanem félelmeket, kétségeket és más nehéz érzéseket is. Adott leckét hitről, barátságról és jövőbeni célokról is, igaz már előtte is jól tudtuk: "az Út tanít és ad". Leginkább azt, amire szükségünk van.

A Camino Húngaro csodálatos! Gyakran idézte meg számomra a Francia Út tájait és hangulatait. Olykor-olykor már szinte vártam, hogy elénk kerüljön egy jó bocadillos bár, ahol a levegőbe szagolva megcsap a café con leche-hez spanyolosan feketére pörkölt kávészemek illata.

Természetesen ez az utazás sem telhetett el Klári néni Százikójának meglátogatása nélkül, hiszen a tőle kapott szeretet, valamint a bőséges fizikai és szellemi táplálék kiváló útravalót ad a Lébény előtti "végtelen meneteléshez".

Köszönet a magyar Szent Jakab-út megalkotóinak, karbantartóinak, valamint a szállásadóinak azért, hogy még létezhet Magyarországon ilyen csoda!