Szent Jakab zarándokút

Indulj el, hogy megérkezhess!

Üdvözlünk a Szent Jakab-út, a Camino de Santiago zarándokút magyarországi szakaszának oldalán!

Minden út Santiagóba vezet!

A Szent Jakab zarándokútnak – mint minden zarándokútnak – a lényege, hogy a célpontja egyetlen hely, mégpedig egy szent hely, amely szorosan kapcsolódik a névadó apostol személyéhez, kultuszához; de a kiindulópontja és a célhoz vezető útvonala több is lehet. A Camino de Santiago zarándokút végső állomása Santiago de Compostela, magyarországi célpontja, kegyhelye pedig Lébény. Magyarországon belül két hivatalos kiindulópontot és útvonalat választhatsz a zarándoklatodhoz. Budapestről, vagy Tihanyból indulva a Dunántúl csodálatos és változatos tájain haladva juthatsz el a hazánkban egyedülálló Szent Jakab-kegyhelyre, Lébénybe, majd folytathatod utadat Szlovákia és Ausztria felé, akár egész Santiago de Composteláig.

Camino Húngaro (Budapest-Tata-Pannonhalma-Lébény-Pozsony-Wolfsthal)

A magyarországi Szent Jakab zarándokút alapútja Budapestről, a Nulla kilométerkőtől indul, és mintegy 200 kilométer után ér a több mint 800 éves, gyönyörű, román kori lébényi Szent Jakab-templomhoz, amely régi korok zarándokútjainak is fontos állomása, megállóhelye volt.

Camino Benedictus (Tihany-Bakonybél-Pannonhalma-Lébény-Pozsony-Wolfsthal)

A magyarországi Szent Jakab zarándokút bencés kolostorokat összekötő ága, a Camino Benedictus a tihanyi bencés apátságtól indul, és mintegy 170 kilométer után ér a több mint 800 éves, gyönyörű, román kori lébényi Szent Jakab-templomhoz.