Szállások

A Szent Jakab zarándokúton többféle szállástípust tudsz igénybe venni. Vannak nagyon egyszerű, szerény szállások, ezek ára a legkedvezőbb, némely helyen adományos alapú, és vannak nagyobb kényelmet biztosító szálláshelyek, ezeknek az ára is magasabb.

Az alábbi, a Szent Jakab Baráti Kör által ajánlott szálláshelyekre vonatkozó általános információk:

  • A zarándokszállások általában kedvezőbb árat számítanak, ha zarándokként érkezel meg oda. De ennek feltétele, hogy igazolni tudd magad mint zarándok. Igazolásra a Szent Jakab Baráti Körnél kiváltott zarándokútlevél szolgál. Más zarándokszervezet által kibocsátott útlevél, vagy egy korábbi és már végigjárt zarándoklatra szóló igazolvány nem jogosít kedvezmény igénybevételére.

  • A szállásodat odaérkezés előtt minimum 2 nappal foglald le!

  • Legyen nálad hálózsák! Nem minden szálláshely tud adni ágyneműt, illetve ha nem kérsz ágyneműt, a szállásdíj alacsonyabb.

  • Ha mégsem szállsz meg az adott helyen, mindenképp értesítsd a szálláshelyet a visszamondásról!

  • A szálláshelyek pecsétet is adnak az útlevélbe, de csak azoknak, akik ott szállnak meg.

  • A donativós, adományos szállás nem ingyenes szállást jelent. Kérjük, ne élj vissza a nagylelkűséggel, és minden helyen adj lehetőségeidhez képest valamennyi pénzt a szállásadóknak munkájukért (takarítanak, befűtenek, szabadidejükben a szálláshoz jönnek miattad)!

Az szálláshelyek pontos adatait, valamint a letölthető szálláslistát megtalálod az útvonaltérképen és az egyes szakaszoknál, valamint letöltheted innen is:

Camino Húngaro Budapest-Lébény-Rajka szálláslista

Camino Benedictus Tihany-Lébény-Rajka szálláslista