Nyitott szombat a ZarándokZugban

Nyitott szombat a ZarándokZugban

Március 9-én, szombaton, délelőtt 10-től délután 4-ig nyitva leszünk. Ha messze laksz a ZarándokZugtól, akkor is van idő elutazni ide, időt tölteni itt, megpihenni, feltöltődni.

Milyen programokkal várunk?

Egész nap lehet zarándokútlevelet, útikönyveket vásárolni. Lehet üldögélni, olvasgatni, beszélgetni, töltődni. A second-hand polcunkon is tudsz nézelődni, ahol Caminót-járt zarándokok által hozott, használt, de még jó állapotban lévő túrafelszerelések és más Caminós kiegészítők találhatóak. Ha keresel valamit a zarándoklatodhoz, lehet, hogy itt, a zugban megtalálod.

11.00-12.30: Pakolunk
Mit vigyünk magunkkal egy zarándokútra? Mennyit? Hol tudjuk beszerezni, ami kell? Mi a legprofibb, mi a legolcsóbb megoldás? Mekkora legyen a hátizsák? Hogy pakoljunk a zsákba, hogy minden elférjen és aránylag könnyű legyen a teher? Hogy állítsuk be a zsákot? Beszélgetünk, tapasztalatokat cserélünk, és a gyakorlatban is kipróbálunk egy-két praktikát.

13.30-15.00: Camino itthon – a magyarországi Szent Jakab-út bemutatása
Nekivágunk virtuálisan a Szent Jakab-út mindkét ágának, a Camino Hungarónak (Budapest-Lébény) és a Camino Benedictusnak (Tihany-Lébény). Bemutatjuk a szállásokat, a jelzéseket és a jelzettséget, a kisboltokat, étkezési lehetőségeket stb. Viszünk sok fotót, információt és személyes tapasztalatot. Ha készülsz a hazai Szent Jakab-útra, gyere el és hozd a kérdéseidet is!

Mindkét program iránt nagy az érdeklődés, a közösségi szobánk viszont kicsi, egyszerre maximum 20 fő fér be. Hogy biztosan legyen helyed a 'Bepakolás' és/vagy a 'Camino itthon' előadásokon, érdemes emailben regisztrálnod rá a zarandokzug@gmail.com email címen. Kérjük, regisztrációkor írd meg, melyik programra jelentkezel!

A Nyitott szombat mindenki számára nyitott és ingyenes. A látogatóktól és a programokon részt vevőktől szerény adományt elfogadunk.

Időpont: 2024. március 9., szombat, 10.00-16.00
Helyszín: ZarándokZug, 1055 Budapest, Nyugati tér 6., földszint, belső udvar