Járt utat a járatlanért - Podmaniczky Nóra a Vulkánok útján

Járt utat a járatlanért
Podmaniczky Nóra a Vulkánok útján

A Caminónak vannak ismertebb és kevésbé ismert útjai. És vannak kalandvágyó, újdonságra szomjazó zarándokok, akik pont ezeket a különleges Camino útvonalakat keresik.

Podmaniczky Nóra is az újdonságra vágyó vándorok közé tartozik, szívesen adja fel a járt utakat félig-meddig járatlanokért. Így jutott el legutóbb Tenerifére és a Kanári-szigetekre, ahol a vulkánok között kijelölt Caminót (Camino de Santiago entre Volcanes) járta végig, és fantasztikus élményekkel tért haza.
Ezekről fog mesélni nekünk sok-sok festői fotó vetítése mellett. Az átélt élményeken túl szó lesz gyakorlati dolgokról is, többek között időjárásról, szállásokról, étkezésről, helyiekkel történő kommunikációról, és mindenről, amiről kérdezzük őt.

Nóri így vall magáról és vándorútjairól:
"Az első, 2016-os Caminom óta a jelek és a különböző, kevésbé ismert és járt útvonalak a legváratlanabb helyeken jönnek velem szembe. Két éve télen meleg helyre akartam utazni karácsonykor, és Gran Canaria szigetére esett a választás. Majd jó pár héttel a döntés után, szembe jött velem egy poszt a Facebookon, ami pont az ottani Caminóról szólt. Ezután kérdés sem volt, hogy mi lesz az ott töltött időm programja. Azóta már a Tenerifén található utat is végigjártam, és szeretném az összes sziget Caminóját idővel végigjárni. Mindkét útvonal fantasztikus élmény volt, emellett rengeteg kihívást is tartogatott és több szinten feszegette a határaimat.”

Időpont: 2024. február 20., kedd, 18.00
Helyszín: ZarándokZug, 1055 Budapest, Nyugati tér 6.

Mivel a közösségi szoba befogadó képessége kicsi, ezért a részvétel emailes regisztrációhoz kötött. Ha jönnél, kérjük, ezen az email címen jelezd részvételi szándékodat: zarandokzug@gmail.com!

A program adományos jellegű. Kérjük, anyagi lehetőségeid szerint kb.1000 forintnyi összeggel járulj hozzá költségeinkhez!
Köszönjük!