Camino télen - Vass Gergely beszámolója

Zord-e a Camino télen?
Vass Gergely élménybeszámolója

A Bakonyban felnőtt és évek óta Ausztriában dolgozó Vass Gergely úgy vágott neki télen a Francia-útnak, hogy sokkal kevesebbet készült rá, mint mások, és sokkal több súlyt vitt a hátizsákjában, mint amennyit kellett volna. Mindkét tény számtalan ’nehéz’ helyzetet, meglepetést, olykor fejtörést (és lábfeltörést) okozott neki útközben. De pont ezek az ’aprócska’ félreértések vezették őt a legjobb helyekre és felismerésekre, ezek adták az útjának az igazi esszenciáját és pont ezek miatt gazdagodhatott életre szóló barátságokkal, felejthetetlen élményekkel. A Caminón töltött napjairól verses naplót vezetett, hazatérve pedig így fogalmazta meg gondolatait a téli vándorútról:

Ázott, bordó levelek tánca a szélben

Novemberi utam során sok mindent
Tanultam Spanyolországban,
Mit kell tenni, hogy egy esés után
büszkén mondhassam: felálltam!
Hogyan ismerjem fel testi határaim,
Majd miként szárnyaljam túl.
Hogy feltenni nem mert kérdésekre
A válasz mindig is ott volt, csak lapul.
Hogy adni jó, a fizetség pedig: látni
Ahogy a meggyötört arcok ellazulnak.
S hogy a zarándok egyedül indul útnak,
De célhoz már együtt jutnak.

Ezen az estén Gergely elmeséli nekünk, milyen kalandok vártak rá a téli Caminón, mi az, amit itthon hagyna, ha újra menne, menne-e újra egyáltalán, mi az, amit tapasztalatként, jó tanácsként át tud adni azoknak, akik télen szeretnének vándorútra kelni.

Időpont: 2024. február 5., hétfő, 18.00
Helyszín: ZarándokZug, 1055 Budapest, Nyugati tér 6.

Mivel a közösségi szoba befogadó képessége kicsi, ezért a részvétel emailes regisztrációhoz kötött. Ha jönnél, kérjük, ezen az email címen jelezd részvételi szándékodat: zarandokzug@gmail.com!

A program adományos jellegű. Kérjük, anyagi lehetőségeid szerint kb.1000 forintnyi összeggel járulj hozzá költségeinkhez!
Köszönjük!