Május 20: Beavató túra

"Tedd meg hitből az első lépést!"
Beavató túra a Szent Jakab zarándokúton

Május 20-án, szombaton újra közös gyaloglásra, a Caminóval és a zarándoktársakkal való ismerkedésre hívunk titeket! Beavató túrát szervezünk a Szent Jakab zarándokút egy szakaszán, Normafától Pátyig. A legelszántabbak a Clark Ádám térről, a Nulla kilométerkőtől is indulhatnak, és elgyalogolhatnak akár egész Zsámbékig. Közben élesben gyakoroljuk az útleírás és az útjelzések alapján való tájékozódást, betörjük az új bakancsokat, akinek kedve van, hozhatja a Caminós hátizsákját is megpakolva, hogy kipróbálja, milyen érzés több órán keresztül vinni a terhet. Út közben ismerkedünk, beszélgetünk, lelkileg töltődünk, a végén pedig megpihenünk Pátyon.

Gyere, ha még a Camino előtt állsz, és gyere, ha már betéve ismered a Szent Jakab-utat! Ha segítenél nekünk az út, a jelek, a zarándoklás bemutatásában, az újak ’beavatásában’, keress minket Messenger-üzenetben, vagy az info@szentjakabut.hu email címen! Örömmel fogadjuk a már beavatottak segítségét!

Túra időpontja: 2023. május 20., szombat

Esőnap: 2023. május 21., vasárnap

Találkozó: XII. kerület, Normafa, Normafa Park Látogatóközpont előtt: 9 órától 10 óráig.

Indulás: 10-15 percenként, kisebb csoportokban.

Táv: Normafa – Páty, református templom: 14 km, kb. 4 óra
(Clark Ádám tér – Normafa – Páty, református templom: 20,5 km, kb. 6 óra)

 

Pár információ:
- Hozzatok az útra enni- és innivalót magatokkal!
- Időjárásnak megfelelő öltözékben gyertek! Nem árt, ha van nálatok naptej, kullancsriasztó és esőkabát!
- A túra vége ezúttal a pátyi református templom lesz. Érdemes eljönni egészen idáig, mert így végigsétálhatunk a gyönyörű pátyi pincesoron. A templom közelében pedig található cukrászda (200 méterre), étterem (350 méterre) és buszmegálló is.
- Hogyan jutunk haza a túra után? A református templomtól kb. 400 méterre van a buszmegálló, ahol megállnak a Zsámbék felől jövő buszok. Fél óránként járnak, minden óra 15-kor és 45-kor érnek ide a buszok, végállomásuk Budapesten a Széll Kálmán téren, illetve a Széna téren van. A hazajutás egyénileg történik, mindenki akkor indul haza, amikor kedve van. Ha valaki visszafelé is gyalog akar menni, megteheti, tavaly is jó páran visszagyalogoltak a Normafára.
- Hoznátok kutyát? A Budakeszi és Páty közötti erdőben van 3 db, a vadkerítéseken átvivő 'mászóka'. Kis testű kutyát ezeken könnyen át lehet vinni kézben, nagyobb testű kutyával nehezebb a helyzet. Ha hoztok kutyát, az erdőben mindenképp pórázon legyen tartva, mert akadnak vadak (őzek, szarvasok, muflonok, vaddisznók), amik után a kutya megiramodhat.
A program nyitott, mindenkit szeretettel várunk!

Szent Jakab Baráti Kör