Útvonal

30 Km

7.5 óra

Rajka-Berg-Wolfsthal

Rajkáról a Szent Márton-templomtól indulunk. A településről a főutat keresztezve érünk ki, és Ausztria felé vesszük az irányt. Rajka külterületén érjük el a magyar-osztrák-szlovák hármashatár pontot. Itt a vasfüggöny idejének emléket állító szoborparkban nézelődhetünk. Utunkat az osztrák-szlovák határvonallal párhuzamosan, osztrák oldalon folytatjuk. Aszfaltozott úton haladunk Deutsch-Jahrndorfig. Utunk egyenesen áthalad a falun, innen aszfaltozott bicikliúton folytatjuk tovább utunkat. Érintjük a zeiselhofi kápolnát, amelynek érdekessége, hogy a pannonhalmi főapátsághoz tartozik. A bicikliúton továbbhaladva elérjük Pama települést, ahol találunk kutat, élelmiszerboltot is. Památ elhagyva szélturbinák felé vezet utunk. Áthaladunk az A6-os autópálya alatt, majd a szélturbinák mellett elfordulunk jobbra, Berg irányába. Berget elérve megcsodálhatjuk a kis katolikus templomot és megpihenhetünk a Három Nemzet Kútjánál. Innen felkanyarodunk a Kirchberg nevű hegyre. Pár kilométer meredekebb emelkedő után elérjük a hegytetőn lévő meteorológiai állomást. Mellette kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a vidékre, a közelben Pozsony városa látható a várral. A kilátó után lefelé haladunk a Kirchbergről egy vadkerítéssel védett területen. Utunk során elhaladunk Pottenburg várának romjai mellett. A hegyről leérve elérjük Wolfsthal települést.
 
A térképen a "+" jelre kattintva, vagy kétszer a bal egérgombot megnyomva lehet nagyítani. Kicsinyíteni a "-" gombra kattintva, vagy kétszer az egér jobb gombjának lenyomásával lehet. A térkép mozgatása a bal egérgomb folyamatos benyomva tartásával és az egér mozgatásával lehetséges. Az egyes ikonokra kattintva az adott pontról részletes információk jelennek meg.
A térképen szereplő árakat, nyitvatartási adatokat és miserendeket minden esetben ellenőrizd, és amennyiben változást észlelsz, úgy, kérünk, értesíts minket az info@szentjakabut.hu vagy az utmester@szentjakabut.hu e-mail címeken!
 
Jelmagyarázat:
 
ZarándokszállásPecsételőhely
Zarándokbarát szálláshelyVízlelőhely (forrás, kút)
Panzió, motelÉlelmiszerbolt, pékség
SzállodaItalbolt, söröző
KempingÉtterem, vendéglő
Település, látnivalóBüfé, falatozó
Templom, kápolnaKávézó, cukrászda
 

 

bővebben
 
Villagasse 9
2412 Wolfsthal
Schmidt-Levar Helene

+43 664/38 12 074

-
wwwhttp://www.villapannonica.at
N/A
lásd honlapon
 
Foglalás legalább 2 nappal az érkezés előtt!

 

Rajka, Szent Márton-templom

Templom, kápolna

Miserend
Hétfő18:30
Kedd18:30
Szerda18:30
Csütörtök18:30
Péntek18:30
Szombat18.00
Vasárnap9:30

 

0 Km0 óraRajka, Szent Márton-templom

Deutsch Jahrndorf

Település, látnivaló
8.5 Km2.5 óraDeutsch Jahrndorf

Pama

Település, látnivaló
7 Km2.5 óraPama

Berg

Település, látnivaló
8 Km2.5 óraBerg

Wolfsthal, Szent Jakab-templom

Templom, kápolna

6.5 Km2 óraWolfsthal, Szent Jakab-templom