Zarándokútlevél

Zarándokútlevél

A Szent Jakab Baráti Kör által kiadott zarándokútlevél érvényes Magyarország és az Ibériai-félsziget Camino útvonalain, egyszeri zarándoklatra. Magyarországon a Budapestről induló Camino Hungaro, valamint a Tihanyból induló Camino Benedictus útvonalon érvényes.
Az útlevél kiváltása nem kötelező, de ajánlott. Az útlevéllel rendelkező zarándok ebbe gyűjti a szálláshelyekről, templomokból és az érintett településekről a pecséteket, amelyekkel igazolja, hogy a Szent Jakab-úton jár, gyalogszerrel, vagy kerékpárral vagy lóval. Az útlevél felmutatásával kedvezményes áron juthat szálláshoz az ajánlott szálláshelyeken, zarándokmenühöz egyes éttermekben, és Lébénybe érkezve a zarándokút megtételét igazoló Tanúsítványt kap. Ez utóbbit csak akkor, ha a Szent Jakab-út településeiről származó pecsétek – legalább Pannonhalmától – vannak útlevelében.

A Tanúsítvány kiváltható Lébényben, a Jimmy’s Panzióban.
A Jimmy’s Pizzéria és Panzió a templomtól kb. 450 méterre található, a Lébényből Mosonmagyaróvár felé továbbvivő, jelölt zarándokút mellett, a Fő utca 29-ben. Igazán kedves, zarándokbarát hely, egy igazi Caminós oázis, ahol szívesen látják a megpihenni, feltöltődni vágyó vándorokat. A panzióban kedvezményes árú szállással, az étteremben pedig bőséges és finom ételekkel, hűs italokkal várják a zarándokokat. És persze a Caminós pecséttel és a gyönyörű Tanúsítvánnyal!

A zarándokútlevél ára: 800 Ft
A zarándokútlevél kiváltható mások számára is. A kiváltáshoz a következő adatokra van szükség:
- A zarándokútlevél tulajdonosának neve
- Állandó lakcíme
- Igazolványának a száma (azon igazolványé, amelyik vele lesz zarándoklata során, személyi igazolvány vagy útlevél)
- A zarándoklás kezdőpontja.
Az útlevelet sorszámozottan és indítópecséttel együtt adjuk át, a számlát/nyugtát mellékeljük.

A zarándokútlevél kiváltása személyesen a ZarándokPont információs irodákban lehetséges (amelyeknek egyesületünk csak az egyik partnere, ügyeletese, nem birtokosa).

 

Budapesti iroda: 8. kerület, Horánszky u. 20. (Párbeszéd Házán belül)

Nyitvatartási idő: minden hétfőn, szerdán, csütörtökön 17.00 órától 19.30-ig.
Elérhetőség, ügyeleti beosztás: www.zarandokiroda.hu
Telefon (csak nyitvatartási időben): +36 20 616 7136
Facebook: Zarándokpont

Szegedi iroda: Zentai u. 31.,Klebelsberg-telepi Összefogás Háza (a régi iskola épülete)
Nyitvatartási idő: minden szerdán 18.00 órától 19.30-ig.
Telefon (csak nyitvatartási időben): +36 20 334 5622
Facebook: Szegedi ZarándokPont

Lehetőség van postai úton is megrendelni az igazolványt. Ilyen esetekben az igazolvány árán kívül 300 forint  postaköltséget is felszámolunk.
Megrendelés: rendeles@szentjakabut.hu

 
Adatkezelési tájékoztató:
- Az Európai Parlament új Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) érvénybelépésével megújulnak az egyesület adatvédelmi és adatkezelési szabályai, amelyek a természetes személyek személyes adatainak védelmét szolgálják.
- A zarándokigazolvány kiváltásakor egyesületünk adatközlésre kéri a természetes személyeket, elkéri a zarándok személyes adatait.
- Az adatkezelés célja: A Szent Jakab Baráti Kör által kiadott és forgalmazott zarándokútlevelek számának, ezáltal a Szent Jakab zarándokút forgalmának nyomon követése; a sorszámok és az indulási helyek iktatása révén éves statisztikák készítése; kérdés, probléma esetén a kapcsolatfelvétel és a gyors beazonosítás lehetőségének biztosítása.
- Az Adatkezelő minden, általa rögzített személyes adatot, a zarándok nevével, lakcímével, igazolványszámával, a kiváltás dátumával együtt az adatközléstől számított két év elteltével törli.
- Az Adatkezelő adatai: Szent Jakab Baráti Kör, székhely: 9155 Lébény, Fő út 80., levelezési cím: 1191 Budapest, Simonyi u. 29., adószám: 18292923-1-08, adatvédelmi tisztségviselő elérhetősége: egyesulet@szentjakabut.hu