Kincsek az Adria Camino Fesztiválról

Kincsek az Adria Camino Fesztiválról

 

A Szent Jakab Baráti Kör egyesület négy tagja - Doroszi Renáta, Dukát Csilla, Madar Eszter, Gáspár Frigyes - nemrég egy nemzetközi Camino találkozón járt a horvátországi Pulában.


Rengeteg kincset hoztak haza, sokat szeretnének mesélni élményeikről. Egyrészt magáról az Isztria Caminóról, a horvátországi zarándoklási lehetőségekről, másrészt pár szomszédos, vagy hazánktól távolabbi európai ország - többek között Románia, Szlovákia, Szlovénia, Belgium, Hollandia - Szent Jakab-útjairól.


A fesztiválon lehetőség volt megnézni a legújabb, Caminóról szóló The Way, My Way című filmet. Mesélünk majd a filmről, az alkotókról, a szereplőkről, arról, hogy hogy került egy ausztrál filmbe két magyar zarándok, és hogy mikor lehet majd látni a filmet Magyarországon.


Ezenkívül szóba kerül még pár érdekes téma, például hogy mi a helyzet most a santiagói katedrális ékességével, a botafumeiróval, milyenek a hétköznapjai az óriási füstölőt mozgató tiraboleiróknak, hogy viseli Santiago városa az oda érkező rengeteg zarándokot.


És megmutatjuk jó pár ország credencialját, van köztük pár igazán érdekes darab is.

 

Helyszín: Párbeszéd Háza, Matteo Ricci-terem (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)
Időpont: 2024. június 8., szombat, 15.00

 

A program résztvevőitől, amennyiben anyagi lehetőségeik megengedik, 500-1000 forint körüli adományt szeretettel elfogadunk, a befolyt összeget a terembérleti díj kifizetésére szeretnénk felhasználni.

Mindenkit szeretettel - és apró ajándékkal - várunk!