Útvonal

Városlőd-Bakonybél

Városlődöt elhagyva utunk Hölgykő várának közelében halad, majd legeltetésre használt rét mellett haladunk. A hatalmas rét túlsó végén messziről fehérlő kicsi kápolna áll, a legendák övezte csehbányai Mária-kápolna. Innen pár kilométer múlva elérjük Csehbánya falucskát. A település szélétől rövid emelkedő, majd komolyabb szintemelkedés nélküli erdős utak várnak ránk. Csehbánya és Bakonybél között nem érintünk több települést, így alaposan fel kell szerelkezni folyadékkal, amire a Mária-kápolnánál és Csehbányán is van lehetőség. Kellemes, hűs erdőkben töltött kilométerek után érünk el a kis völgyben megbúvó, festői szépségű Bakonybélre.
 
A Bakonyhoz közeledve egyre többször fonódik utunk más zarándok- vagy turistautakkal. Városlődtől a Mária-kápolna közeléig a kék sáv és a Gyöngyök útja gyöngy-jelei kísérik utunkat, Csehbányától a piros kereszt, majd erdei bicikliút, utána újra kék sáv, az utolsó szakaszon piros kereszt és Mária-út. 
 
A térképen a "+" jelre kattintva, vagy kétszer a bal egérgombot megnyomva lehet nagyítani. Kicsinyíteni a "-" gombra kattintva, vagy kétszer az egér jobb gombjának lenyomásával lehet. A térkép mozgatása a bal egérgomb folyamatos benyomva tartásával és az egér mozgatásával lehetséges. Az egyes ikonokra kattintva az adott pontról részletes információk jelennek meg.
A térképen szereplő árakat, nyitvatartási adatokat és miserendeket minden esetben ellenőrizd, és amennyiben változást észlelsz, úgy, kérünk, értesíts minket az info@szentjakabut.hu vagy az utmester@szentjakabut.hu e-mail címeken!
 
Jelmagyarázat:
 
ZarándokszállásPecsételőhely
Zarándokbarát szálláshelyVízlelőhely (forrás, kút)
Panzió, motelÉlelmiszerbolt, pékség
SzállodaItalbolt, söröző
KempingÉtterem, vendéglő
Település, látnivalóBüfé, falatozó
Templom, kápolnaKávézó, cukrászda

 

 

 

bővebben

Városlőd, katolikus templom

Templom, kápolna
0 Km0 óraVároslőd, katolikus templom

Csehbánya, kápolna

Templom, kápolna
4.5 Km1.5 óraCsehbánya, kápolna

Csehbánya

Település, látnivaló
1 Km0.5 óraCsehbánya

Bakonybél, monostor

Templom, kápolna
12.5 Km4 óraBakonybél, monostor