Útvonal

Tihany-Nagyvázsony

A tihanyi bencés apátsági templomtól indulunk, utunk a településen belül aszfaltozott utcácskákban, lépcsőkön lefelé vezet. A települést elhagyva a Külső-tó felé vesszük az irányt, majd a tihanyi őslevendulás területén megyünk fölfelé az Apáti-hegyre. Az itt található kilátóból káprázatos kilátás nyílik 360 fokban a Balatonra, a Tihanyi-félszigetre és a Balaton-felvidékre. Innen rövid ereszkedővel lejutunk Sajkodra, majd természetvédelmi területen, egy mezőn visz az út Aszófő határáig, onnan aszfaltozott út az aszófői katolikus templomig, majd a település széléig, onnan csendes földút Örvényesig. Örvényestől kissé enyhén emelkedős úton, szőlőskertek, hétvégi házak közt megyünk fölfelé az Öreg-hegyre, majd egy kis forgalmú autóúton Vászolyra. Az itt lévő Szent Jakab-templom és Szent Jakab-forrás meglátogatása után az út egy árnyas erdőn át visz tovább Vöröstó településig, onnan pedig kb. 2 kilométer kis forgalmú autóút mellett Nagyvázsonyig. 
 
Tihany településen belül az 1-es számú turistajellel együtt halad a Szent Jakab-út, a Külső-tó felé vezető úton a ’kilátó’ turistajelet láthatjuk utunk mellett. Az Apáti-kilátótól Vászolyig csak a Szent Jakab zarándokút jeleit lehet látni az úton, más turistajel nincs.
 
A térképen a "+" jelre kattintva, vagy kétszer a bal egérgombot megnyomva lehet nagyítani. Kicsinyíteni a "-" gombra kattintva, vagy kétszer az egér jobb gombjának lenyomásával lehet. A térkép mozgatása a bal egérgomb folyamatos benyomva tartásával és az egér mozgatásával lehetséges. Az egyes ikonokra kattintva az adott pontról részletes információk jelennek meg.
A térképen szereplő árakat, nyitvatartási adatokat és miserendeket minden esetben ellenőrizd, és amennyiben változást észlelsz, úgy, kérünk, értesíts minket az info@szentjakabut.hu vagy az utmester@szentjakabut.hu e-mail címeken!
 
Jelmagyarázat:
 
ZarándokszállásPecsételőhely
Zarándokbarát szálláshelyVízlelőhely (forrás, kút)
Panzió, motelÉlelmiszerbolt, pékség
SzállodaItalbolt, söröző
KempingÉtterem, vendéglő
Település, látnivalóBüfé, falatozó
Templom, kápolnaKávézó, cukrászda
 

 

 

 

 

bővebben

Tihany, apátság

Templom, kápolna
0 Km0 óraTihany, apátság

Sajkod, Apáti étterem

Étterem, vendéglő
4.5 Km1.5 óraSajkod, Apáti étterem

Aszófő, katolikus templom

Templom, kápolna
3 Km1 óraAszófő, katolikus templom

Örvényes, katolikus templom

Templom, kápolna
2 Km0.5 óraÖrvényes, katolikus templom

Vászoly, Szent Jakab templom

Templom, kápolna
6 Km2 óraVászoly, Szent Jakab templom

Vöröstó

Település, látnivaló
5.5 Km2 óraVöröstó

Nagyvázsony, katolikus templom

Templom, kápolna
3 Km1 óraNagyvázsony, katolikus templom