Útvonal

Tihany-Nagyvázsony

A tihanyi bencés apátsági templomtól indulunk, utunk a településen belül aszfaltozott utcácskákban, lépcsőkön lefelé vezet. A települést elhagyva a Külső-tó felé vesszük az irányt, majd a tihanyi őslevendulás területén megyünk fölfelé az Apáti-hegyre. Az itt található kilátóból káprázatos kilátás nyílik 360 fokban a Balatonra, a Tihanyi-félszigetre és a Balaton-felvidékre. Innen rövid ereszkedővel lejutunk Sajkodra, majd természetvédelmi területen, egy mezőn visz az út Aszófőig, Aszófőtől Örvényesig pedig aszfaltozott kerékpárút. Örvényestől kissé enyhén emelkedős úton, szőlőskertek, hétvégi házak közt megyünk fölfelé az Öreg-hegyre, majd egy kis forgalmú autóúton Vászolyra. Az itt lévő Szent Jakab-templom és Szent Jakab-forrás meglátogatása után az út egy árnyas erdőn át visz tovább Vöröstó településig, onnan pedig kb. 2 kilométer kis forgalmú autóút mellett Nagyvázsonyig. 
 
Tihany településen belül az 1-es számú turistajellel együtt halad a Szent Jakab-út, a Külső-tó felé vezető úton a ’kilátó’ turistajelet láthatjuk utunk mellett. Az Apáti-kilátótól Vászolyig csak a Szent Jakab zarándokút jeleit lehet látni az úton, más turistajel nincs.
 
A térképen a "+" jelre kattintva, vagy kétszer a bal egérgombot megnyomva lehet nagyítani. Kicsinyíteni a "-" gombra kattintva, vagy kétszer az egér jobb gombjának lenyomásával lehet. A térkép mozgatása a bal egérgomb folyamatos benyomva tartásával és az egér mozgatásával lehetséges. Az egyes ikonokra kattintva az adott pontról részletes információk jelennek meg.
A térképen szereplő árakat, nyitvatartási adatokat és miserendeket minden esetben ellenőrizd, és amennyiben változást észlelsz, úgy, kérünk, értesíts minket az info@szentjakabut.hu vagy az utmester@szentjakabut.hu e-mail címeken!
 
Jelmagyarázat:
 
ZarándokszállásPecsételőhely
Zarándokbarát szálláshelyVízlelőhely (forrás, kút)
Panzió, motelÉlelmiszerbolt, pékség
SzállodaItalbolt, söröző
KempingÉtterem, vendéglő
Település, látnivalóBüfé, falatozó
Templom, kápolnaKávézó, cukrászda
 

 

 

 

 

bővebben

Tihany, apátság

Templom, kápolna
0 Km0 óraTihany, apátság

Sajkod, Apáti étterem

Étterem, vendéglő
4.5 Km1.5 óraSajkod, Apáti étterem

Aszófő, vasútállomás

Vasútállomás
2.5 Km1 óraAszófő, vasútállomás

Örvényes, katolikus templom

Templom, kápolna
2 Km1 óraÖrvényes, katolikus templom

Vászoly, Szent Jakab templom

Templom, kápolna
6 Km2 óraVászoly, Szent Jakab templom

Vöröstó

Település, látnivaló
5 Km1.5 óraVöröstó

Nagyvázsony, katolikus templom

Templom, kápolna
3 Km1 óraNagyvázsony, katolikus templom

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/opt/alt/php56/var/lib/php/session) in Unknown on line 0