Útvonal

Nagyvázsony-Városlőd

Nagyvázsonyban a római katolikus templomtól indulva a Kinizsi-vár felé vezet az út, majd a települést elhagyva a Kab-hegy felé vesszük az irányt. Először mezőn visz az út, majd erdőbe érünk. Innen enyhén emelkedős lesz az út. A Kab-hegy lábához érve egy aszfaltozott kerékpárútra térünk, a csúcsot ezen az úton haladva kerüljük meg, szintemelkedés itt már nincs. A Kab-hegy túloldalára érve újra erdőben, földúton folytatjuk utunkat Úrkútig. Innen egy rövid kaptatós rész után elérjük a pompás látványt nyújtó Csárdahegyi-őskarszt területét, majd immár szintemelkedés nélkül folytatjuk utunkat erdei úton a Güszi-pihenőig, onnan pedig széles erdészeti aszfaltúton Kislődig. Kislődtől pedig földúton érjük el Városlőd települést.
 
Nagyvázsonyon belül és a települést elhagyva az Országos Kék Túra kék sáv jelzését követi utunk. A Kab-hegy lábánál lévő kerékpárútig azt követjük. A kerékpárúton csak a Szent Jakab-út jeleit találjuk, majd a Kab-hegy túlsó oldalán újra megtaláljuk a kék sáv jelzést. Úrkúttól Kislődig a kék sáv jelzést követi utunk, Kislőd határában letérünk a kék jelzésről, és Városlődig egy rövidebb, csendesebb ösvényen haladunk, ahol csak a Szent Jakab-út jele látható.
 
A térképen a "+" jelre kattintva, vagy kétszer a bal egérgombot megnyomva lehet nagyítani. Kicsinyíteni a "-" gombra kattintva, vagy kétszer az egér jobb gombjának lenyomásával lehet. A térkép mozgatása a bal egérgomb folyamatos benyomva tartásával és az egér mozgatásával lehetséges. Az egyes ikonokra kattintva az adott pontról részletes információk jelennek meg.
A térképen szereplő árakat, nyitvatartási adatokat és miserendeket minden esetben ellenőrizd, és amennyiben változást észlelsz, úgy, kérünk, értesíts minket az info@szentjakabut.hu vagy az utmester@szentjakabut.hu e-mail címeken!
 
Jelmagyarázat:
 
ZarándokszállásPecsételőhely
Zarándokbarát szálláshelyVízlelőhely (forrás, kút)
Panzió, motelÉlelmiszerbolt, pékség
SzállodaItalbolt, söröző
KempingÉtterem, vendéglő
Település, látnivalóBüfé, falatozó
Templom, kápolnaKávézó, cukrászda
 

 

 
 
bővebben
Az erdő csak reggel 9.00 óra és 16.00 óra között látogatható! 
 
A korlátozás időszaka: 2021. szeptember 1. – 2021. október 31. 9:00 óra előtt és 16:00 óra után.
Az erdő csak reggel 9.00 órától 16.00 óráig látogatható! 
 
A korlátozás időszaka: 2021. szeptember 1. – 2021. október 31., 9:00 óra előtt és 16:00 óra után.

Nagyvázsony, katolikus templom

Templom, kápolna
0 Km0 óraNagyvázsony, katolikus templom

Úrkút

Település, látnivaló
14 Km4 óraÚrkút

Kislőd, Sobri Jóska Élménypark

Zarándokbarát szálláshely

Kislőd, Bányatelep (külterület)
-
+36 20/397 1093
info@bakonyikalandpark.hu
wwwbakonyikalandpark.hu
44 fő
4 fős bungaló: 12 000 Ft, 4 fős faház: 20 000 Ft
Étterem, WIFI
Foglalás legalább 4 nappal az érkezés előtt!

 

 

6 Km2 óraKislőd, Sobri Jóska Élménypark

Városlőd, katolikus templom

Templom, kápolna
3 Km1 óraVároslőd, katolikus templom