Útvonal

Győr-Lébény

Végig sík terepen, vízügyi töltésen haladunk ma, vízvételi lehetőség útközben sehol sincs! Győr belvárosából, a bencés templomtól viszonylag rövid úton jutunk el a város szélére, majd onnan a folyóparton Pinnyéd várisrészig. A kertváros szélén, a töltésen haladunk a fiatalon megölt magyar költő, Radnóti Miklós emlékhelyéig. Ezen kis liget után rátérünk a jó minőségű, ám szinte árnyék nélküli Rábca töltésre. Áthaladunk az 1-es számú autóúton, majd vasúti sínek, később az M1-es autópálya alatt. Amikor elérjük a börcsi-ikrényi elágazást, egy hídon kelünk át, és most már a Rábca folyó túloldalán lévő töltésen gyalogolunk tovább. A töltésről letérve már közelítjük Lébényt, és a település határában már feltűnnek a lébényi Szent Jakab templom tornyai. Hamarosan elérjük utunk szakrális végcélját, Magyarország egyik legjelentősebb román kori műemlék templomát. Lébény, a jelentős látnivalóin kívül szállás- és étkezési lehetőségeket is kínál.
 
A térképen a "+" jelre kattintva, vagy kétszer a bal egérgombot megnyomva lehet nagyítani. Kicsinyíteni a "-" gombra kattintva, vagy kétszer az egér jobb gombjának lenyomásával lehet. A térkép mozgatása a bal egérgomb folyamatos benyomva tartásával és az egér mozgatásával lehetséges. Az egyes ikonokra kattintva az adott pontról részletes információk jelennek meg.
A térképen szereplő árakat, nyitvatartási adatokat és miserendeket minden esetben ellenőrizd, és amennyiben változást észlelsz, úgy, kérünk, értesíts minket az info@szentjakabut.hu vagy az utmester@szentjakabut.hu e-mail címeken!
 
Jelmagyarázat:
 
ZarándokszállásPecsételőhely
Zarándokbarát szálláshelyVízlelőhely (forrás, kút)
Panzió, motelÉlelmiszerbolt, pékség
SzállodaItalbolt, söröző
KempingÉtterem, vendéglő
Település, látnivalóBüfé, falatozó
Templom, kápolnaKávézó, cukrászda
 

 

bővebben
 
Lébény, Fő u. 29.
-
+36 96/564-483
jimmyspizzeria@freemail.hu
wwwhttp://jimmyspizzeria.hupont.hu
N/A
kb. 3000 Ft/fő
 
Foglalás legalább 2 nappal az érkezés előtt!

 

Vendégház a Két Toronyhoz

Zarándokszállás
 
 
Lébény, Damjanich u. 12. (a Szent Jakab templom mellett)
-
+36 30/424 8355, +36 20/2415676
-
www-
7 fő
2500 Ft + 300 Ft IFA
 
Foglalás legalább 2 nappal az érkezés előtt!

 

0 Km0 óraVendégház a Két Toronyhoz

Győr, Széchenyi tér

Település, látnivaló
0 Km0 óraGyőr, Széchenyi tér

Lébény, Szent Jakab templom

Templom, kápolna
 
 
Miserend
Hétfő-
Kedd7h
Szerda-
Csütörtök-
Péntek17h 
Szombat18h
Vasárnap8:30
 

 

25 Km6.5 óraLébény, Szent Jakab templom