Szimbólum-spotting, jelen-lét - Banka Roland pódiumbeszélgetései

A NORMALITÁS NYOMÁBAN – ÖT ÉV SZAMÁRRAL A CAMINON

Több, mint öt éven át vándoroltam nomádul szamarammal, Rocinantéval a Camino de Santiago útvonalán az Ibériai-félszigeten. Dolgoztam zarándokszállásokon, éltem kommunákban, utcazenéltem, képzőművészkedtem, jártam párban és szereztem rengeteg barátot is, de legnagyobbrészt egyedül voltam a szamárral és a gondolataimmal.
2018-ban eljött a változás ideje: elhatároztam, hogy egy hosszú zarándoklat keretein belül hazasétálok Rocinantéval, és lenyugdíjazom őt Magyarországon, én pedig megkísérlem itthon megosztani tapasztalataimat az arra fogékonyakkal.

Előlegként, íme máris az egyes számú tapasztalatom: az igazság szubjektív, a valóság értelmezése mindig szempontfüggő.
Mi következik mindebből? A párbeszéd elsődlegessége, a kommunikáció tisztaságának igénye. A konstruktív vita szükségessége mindenek felett!

Rocinantéval egyelőre Rómáig jutottunk, ez év első napjaiban stoppoltam onnan haza. Még idén vissza fogok menni érte Olaszországba, és hazáig sétálunk. Addig is a Szent Jakab Baráti Kör segítségével nyilvános beszélgetéssorozatot szervezünk Budapest belvárosának különböző helyszínein, a legkülönfélébb társadalmi, politikai, vallási háttérrel rendelkező meghívott zarándokvendégek közreműködésével, 2019. január 13-ától kezdődően heti rendszerességgel.
Hét alkalommal összesen tíz témát fogunk érinteni; olyanokat, amelyekre nekem van némi rálátásom, de meghívott beszélgetőpartnereimnek talán még több van. E tíz témakör fogja képezni tíz fejezetét a készülő könyvemnek, melynek munkacíme: A NORMALITÁS NYOMÁBAN.

Lépten-nyomon társadalmunk betegségének tüneteibe ütközünk mind a világpolitikában, mind a hétköznapi életünkben, és ettől mi magunk is nagy eséllyel megbetegszünk. Mint sokan mások, én is a depresszió rémétől hajtva határoztam el magam a zarándoklat mellett, és a Caminon a normális élet csíráira leltem. Saját és zarándoktársaim felelősségének tartom az ott átélt tapasztalatok terjesztését és kiteljesítését szerte a világban…
De mit jelent az, hogy "normális"? Létezik-e egyáltalán ilyen???


Hallgasd meg a beszélgetőpartnerek vitáit az egyes témakörökben, tedd fel kérdéseid, mondd el véleményed – légy társszerzője a készülő könyvnek!

(A rendezvényekre a belépés ingyenes; a rendezvénysorozat szervezését és a könyv elkészültét a helyszínen kézműves kerámiaékszerek- és dísztárgyak vásárlásával támogathatod.)


A soron következő pódiumbeszélgetés címe:
Szimbólum-spotting, jelen-lét: a Camino egyetemes és személyes üzenetei

Időpont:
2019. február 9. (szombat) 17:00-19:00

Helyszín:
Fáklya Klub, 1067 Budapest, Csengery utca 68.

Vendég:
Dukát Csilla (a Szent Jakab Baráti Kör elnöke)

A belépés ingyenes és regisztrációhoz nem kötött.
Várunk szeretettel:

Banka Roland "Rolandante" és a Szent Jakab zarándokút