Erdőlátogatási korlátozások

Útnak indulók, figyelem! Erdőlátogatási korlátozások!

Indul a szarvasbőgés és az őszi vadászatok időszaka. Az állatok nyugalma és a biztonságos erdőjárás érdekében – a Szent Jakab zarándokút által érintett egy-két területen is – erdőlátogatási korlátozásokat vezettek be. Kérünk mindenkit, hogy tartsa be az erdészetek kéréseit!

Budakeszi és Páty közötti erdő:
A Pilisi Parkerdő Zrt. korlátozza a Budakeszi és Páty közötti erdőterület látogatását, mert a szóban forgó területen az elmúlt napokban a szarvasbőgést, a biztonságos vadászatot zavaró erős emberi jelenlétet tapasztalt.
A terület 2019. szeptember 6-a és október 6-a között NEM LÁTOGATHATÓ!
Aki ebben az időszakban indul útnak a Camino Hungarón, annak azt javasoljuk, hogy vagy az autóút mellett – nagyon körültekintően – gyalogoljon el Pátyig, vagy az erdő elején, az Erdért fatelepnél lévő buszmegállóban szálljon fel a zsámbéki buszra és azzal menjen el Páty elejéig.
https://parkerdo.hu/egyeb/aktualis-felhivasok/

Nagyvázsony-Városlőd:
Ezen a területen nagyvad vadászat folyik, emiatt 2019. szeptember 1-jétől október 15-éig részleges erdőlátogatási tilalom van érvényben. Délután 16:00 és reggel 8:00 óra között tilos az erdőben tartózkodni, mert az élet- és balesetveszélyes.
http://erdeiprogramok.hu/…/09/06/a-bakony-most-a-szarvasoke/

Ravazd:
Ravazd környékén is fokozott vadászati tevékenység folyik, ezért az erdőgazdaság részleges erdőjárási tilalmat rendelt el szeptember 1-30. között. Délután 17:00 és reggel 8:00 óra között tilos az erdőben tartózkodni, mert az élet- és balesetveszélyes.
http://www.kaeg.hu/media/hirek/246/erdolatogatasi-korlatozas

Gerecse:
Nincs korlátozás, de erre a területre is vonatkozik az általános szabály: a kijelölt turista- és zarándokutakat ne hagyd el, ne hangoskodj, ne zavard meg az ott élő állatokat, az erdőben csak délelőtt 9 és délután 4 óra között tartózkodj!